Hazerswoude

Startec Multibox rijenbemester afgeleverd

Kortgeleden hebben we een Startec Multibox rijenbemester voor vloeibare kunstmest afgeleverd. Met deze machine wordt er in één werkgang vloeibare kunstmest d.m.v. kouters in de aardappelrug gebracht en daarna aangefreesd. Op deze manier is de kunstmest direct dicht bij de pootaardappel en kan de plant direct beginnen met groeien. Dit systeem heeft voor de aardappelteler enkele voordelen zoals:
-meerdere werkzaamheden in dezelfde werkgang
-vloeibare kunstmest is iets goedkoper dan granulaatkorrels
-meststof is direct dichter bij de pootaardappel en kan daardoor sneller starten met de groei

Mocht u interesse hebben wij kunnen u er nog meer over vertellen!


T6030 RC, BR 6090 afgeleverd aan 'T Hart vd Krimpenerwaard

Recent afgeleverd bij het 'T Hart v d Krimpenerwaard B.V een jong gebruikte New Holland T6030 RC in combinatie met een nieuwe New Holland BR 6090 combi pers die inmiddels de eerste balen alweer heeft gemaakt. Namens het hele Voets team veel succes met de deze mooie machines.


2x NH T7.170RC + VGM kipwagen afgeleverd aan Zandbergen

Kortgeleden hadden we een mooie aflevering bij loon- en verhuurbedrijf J.C. Zandbergen B.V. te Rijnsburg. Het betrof een order van 2 NH T7.170RC tractoren met daarachter een VGM ZK 18 zwaartransport kipwagen. De tractoren van alle luxe voorzien, zoals geveerde vooras en cabine en een super comfortabele en zuinige Powershift versnellingsbak. De kipwagens hebben een gestuurde achterste as voor optimaal rijcomfort en minimale bandenslijtage en zijn voorzien van afdekluiken zodat aan alle eisen die de wetgever stelt voldaan is. De wagens en tractoren zijn (of worden nog) voorzien van een mooie belettering zodat in de gehele omgeving duidelijk is dat dit loonbedrijf met pico bello materieel haar werkzaamheden verricht.

Wij danken Joris en Gertruud voor de mooie order!


Güttler Greenmaster 300 afgeleverd aan Nico Duivenvoorden

We zien hier de Güttler Greenmaster 300 graslandverzorgingsmachine, met een werkbreedte van 3 meter. Al 12 jaar geleden heeft Güttler een zware wiedeg voor hun bestaande prismarol gebouwd en een zaaiunit erop, waardoor er een complete graslandverzorgingsmachine is ontstaan. Met de makkelijk verstelbare lange 12 mm dikke wiedegtanden wordt de vervilte zode, muur, straatgras maar ook slechte grassen als ruwbeemd en witbol verwijderd. De tanden werken op 7 cm. Daarvoor zit een in hoogte verstelbaar egalisatiebord, het zgn. ripperboard met eveneens 12 mm dikke tanden, die tanden lopen precies tussen de wiedegtanden door, zodat elke 3,5 cm graszode wordt aangepakt. (Het is ook mogelijk om ipv dit bord alleen een balk te monteren zonder tanden die alleen de molshopen of oneffenheden egaliseert). De goede grassen wortelen diep en blijven staan. Dan wordt het graszaad middels luchtondersteuning nauwkeurig verdeeld via 8 ketsplaatjes, de tank heeft 200 liter (optioneel 410 liter tank). De zaaimachine wordt aangedreven dmv een stappenwiel dus zonder electronica, heel simpel en doeltreffend, snelheidsonafhankelijk dus geeft altijd dezelfde hoeveelheid zaaizaad. Met de machine kan bijv. een kleine hoeveelheid klaver of verschillende hoeveelheden graszaad worden bijgezaaid, maar ook complete inzaai van graan, gras of groenbemester gaat prima. Er zijn ook goede ervaringen met groenbemester zaaien direct over de maisstoppel, dan wordt ook meteen de maisstengelboorder bestreden omdat de stoppels worden vernietigd en gaan verrotten zodat de larve niet kan overwinteren. De zware Güttler prismawals drukt met meer dan 300 punten per m2 het zaaizaad in de bodem, zodat er achter de machine geen of nauwelijks zaaizaad aan de oppervlakte ligt. Met de machine kan zeer snel worden gereden, tussen 10 en 15 km per uur is normaal, waardoor met de GreenMaster 3 meter ca. 3 ha. per uur kan worden gedaan. Het unieke van de machine is dat het een bouwpakketsysteem is, de rol kan eenvoudig worden losgekoppeld en apart worden gebruikt, bijv. in de front van de trekker om een zaaibed mee te maken of om groenbemester om te rollen of het gras of graan of een ander gewas apart mee aan te rollen of achter de Evers sporen wisser om de sporen vlak te drukken. De wiedeg kan apart worden gebruikt om slecht grasland eerst apart te behandelen of om gras te zaaien onder de mais.

Bent u geïnteresseerd? Wilt u een demonstratie? Bel Nico Duivenvoorden 06 224 574 51. Wij wensen Nico veel succes met de nieuwe machine!


NH T6.160 EC afgeleverd aan Aad van Swieten

Afgelopen vrijdagmiddag hebben wij een T6.160 EC tractor afgeleverd aan Loonbedrijf Aad van Swieten in Stompwijk. Er is gekozen voor een compacte tractor met veel vermogen en een stevige voorlader voor het verladen van gewikkelde balen die door dit loonbedrijf in alle soorten en maten gemaakt worden.
Op de foto overhandigd onze monteur Wouter van Zanten , die de tractor grotendeels afleveringsklaar gemaakt heeft, de sleutels aan Hidde Hilgersom die namens loonbedrijf van Swieten de tractor in ontvangst neemt.
De tractor is, zoals op de foto en filmpje te zien, direct ingezet om een vracht balen af te leveren bij een klant van het loonbedrijf.