Hazerswoude

Güttler Greenmaster 300 afgeleverd aan Nico Duivenvoorden

We zien hier de Güttler Greenmaster 300 graslandverzorgingsmachine, met een werkbreedte van 3 meter. Al 12 jaar geleden heeft Güttler een zware wiedeg voor hun bestaande prismarol gebouwd en een zaaiunit erop, waardoor er een complete graslandverzorgingsmachine is ontstaan. Met de makkelijk verstelbare lange 12 mm dikke wiedegtanden wordt de vervilte zode, muur, straatgras maar ook slechte grassen als ruwbeemd en witbol verwijderd. De tanden werken op 7 cm. Daarvoor zit een in hoogte verstelbaar egalisatiebord, het zgn. ripperboard met eveneens 12 mm dikke tanden, die tanden lopen precies tussen de wiedegtanden door, zodat elke 3,5 cm graszode wordt aangepakt. (Het is ook mogelijk om ipv dit bord alleen een balk te monteren zonder tanden die alleen de molshopen of oneffenheden egaliseert). De goede grassen wortelen diep en blijven staan. Dan wordt het graszaad middels luchtondersteuning nauwkeurig verdeeld via 8 ketsplaatjes, de tank heeft 200 liter (optioneel 410 liter tank). De zaaimachine wordt aangedreven dmv een stappenwiel dus zonder electronica, heel simpel en doeltreffend, snelheidsonafhankelijk dus geeft altijd dezelfde hoeveelheid zaaizaad. Met de machine kan bijv. een kleine hoeveelheid klaver of verschillende hoeveelheden graszaad worden bijgezaaid, maar ook complete inzaai van graan, gras of groenbemester gaat prima. Er zijn ook goede ervaringen met groenbemester zaaien direct over de maisstoppel, dan wordt ook meteen de maisstengelboorder bestreden omdat de stoppels worden vernietigd en gaan verrotten zodat de larve niet kan overwinteren. De zware Güttler prismawals drukt met meer dan 300 punten per m2 het zaaizaad in de bodem, zodat er achter de machine geen of nauwelijks zaaizaad aan de oppervlakte ligt. Met de machine kan zeer snel worden gereden, tussen 10 en 15 km per uur is normaal, waardoor met de GreenMaster 3 meter ca. 3 ha. per uur kan worden gedaan. Het unieke van de machine is dat het een bouwpakketsysteem is, de rol kan eenvoudig worden losgekoppeld en apart worden gebruikt, bijv. in de front van de trekker om een zaaibed mee te maken of om groenbemester om te rollen of het gras of graan of een ander gewas apart mee aan te rollen of achter de Evers sporen wisser om de sporen vlak te drukken. De wiedeg kan apart worden gebruikt om slecht grasland eerst apart te behandelen of om gras te zaaien onder de mais.

Bent u geïnteresseerd? Wilt u een demonstratie? Bel Nico Duivenvoorden 06 224 574 51. Wij wensen Nico veel succes met de nieuwe machine!


NH T6.160 EC afgeleverd aan Aad van Swieten

Afgelopen vrijdagmiddag hebben wij een T6.160 EC tractor afgeleverd aan Loonbedrijf Aad van Swieten in Stompwijk. Er is gekozen voor een compacte tractor met veel vermogen en een stevige voorlader voor het verladen van gewikkelde balen die door dit loonbedrijf in alle soorten en maten gemaakt worden.
Op de foto overhandigd onze monteur Wouter van Zanten , die de tractor grotendeels afleveringsklaar gemaakt heeft, de sleutels aan Hidde Hilgersom die namens loonbedrijf van Swieten de tractor in ontvangst neemt.
De tractor is, zoals op de foto en filmpje te zien, direct ingezet om een vracht balen af te leveren bij een klant van het loonbedrijf.


Golfcar afgeleverd aan Griffioen

Recent afgeleverd een golfcar aan Griffioen te Reeuwijk. De golfcar wordt gebruikt voor intern transport en om werknemers mee te nemen naar de diverse lokaties. Heel veel werkplezier met deze mooie aanschaf!


Tractor afgeleverd aan Bredefleur

2 weken geleden afgeleverd aan Bredefleur in Moerkapelle, nu de foto`s van de tractor aan het werk. Hij wordt gebruikt voor het spitten in de kas bij deze leliekweker. De tractor is uitgerust met een roetfilter voor het gebruik in een afgesloten ruimte. We wensen Leliekweker Bredefleur vele plezierige werkuren met deze mooie aanschaf!


Agri meststrooier afgeleverd aan Kwekerij de Boezem

Agri smalspoormeststrooier uitgerust met 40 cm brede banden afgeleverd aan Kwekerij de Boezem Reeuwijk. Deze meststrooier wordt gebruikt op veengrond. Wij wensen de medewerkers van Kwekerij de Boezem veel werkplezier met deze mooie aanschaf!